Kispesti pörkölt lett a legfinomabb
A hagyományos gasztronómiai versenyen szombaton a fővárosi polgármesterek és csapataik mérték össze szakácstudományukat. Az „ízcsatában” a Gajda Péter vezette, Tóth Ferencné, Bódis Gyuláné, Póti Tímea, Zsigmondné Miklós Ilona, Bernáth László és Kaposi György alkotta „Kispesti gourmand-ok” egység újra elhódította a fődíjat – a kilencéves rendezvénysorozat életében immáron harmadszor –, így újra a kerületi hivatalt díszíti a győzelemért járó Szemere Vándorkupa. Bográcsukban „kispesti marhalábszár” rotyogott, köretként juhtúrós galuskát kínáltak hozzá, de a diétás vendégekről sem feledkeztek meg, nekik görögsalátát készítettek az idei győztes séfek.
Vasárnap honanyák szálltak ringbe, és mutatták meg, hogyan tudnak főzni. A „Kispesti ínyencek” – Bogó Tünde, Somogyi Lászlóné, Rózsa Adrienn, Vinczekné Farkas Zsuzsanna, akiknek főkóstolóként Lévay András is segített – ugyancsak szép sikert arattak, „Ízes sertéspörköltjüket” különdíjjal jutalmazta a szakmai zsűri. A pörköltfőző versenyen ugyancsak különdíjat érdemelt a Gémes Természetjáró Egyesület csapatának – Gémes Antal, Fejes István, Szalai László és Lehoczki Zoltán – pörköltje is.
A nagyszabású hétvégi programsorozaton koncertek, színpadi műsorok, kirakodóvásár, kézműves foglalkozások és játszóház is várta a látogatókat.
(7 kép) |
| | | | | |