Látogatás a bolgár testvérvárosban, Smolyanban

2008.10.28.


A 2008. október közepén a kerület bulgáriai testvérvárosában, Smolyanban tett testvérvárosi látogatáson Eördögh Gábor alpolgármester, Tütünkov-Hrisztov Jordán, a Bolgár Kisebbségi Önkormányzat elnöke, Szilágyi István, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság XIX. kerületi kirendeltségének vezetője, valamint Vadon Etelka, a Társadalmi Kapcsolatok Irodájának vezetője képviselte Kispestet.

A látogatásnak fontos jelentősége volt abból a szempontból, hogy Kispest és Smolyan hivatalos testvérvárosi kapcsolata idén 5 éves. A smolyani polgármesteri hivatalban Dora Jankova polgármester fogadta a kispesti, észt és moldáv testvérvárosi küldöttségeket. Eördögh Gábor és Szilágyi István elmondták, hogy a két település között kialakult szoros kapcsolatot, valamint a hagyománnyá vált diák csereüdültetést a jövőben is szeretné fenntartani a kerület. A sajtótájékoztató keretében adta át Eördögh Gábor azt a három tárgyjutalmat, mellyel a testvérvárosi gyermekprogram szervezőinek munkáját ismerte el Kispest polgármestere (dr. Julia Kisimova főorvos, Aneta Sehenova, a smolyani önkormányzat munkatársa és Blagoj Jankovszkij tűzoltó főellenőr kaptak jutalmat).

A kispesti delegáció a látogatás alatt megtekintette Smolyan nevezetességeit (a Regionális Történelmi Múzeumot, a Művészeti Galériát és a Planetáriumot), valamint Shiroka Laka híres zeneiskoláját, és a népművészeti kiállítást.

Vadon Etelka

képek    
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |