Környezetvédelmi projekthetek a Deák gimnáziumban

2010.04.29.

A Kispesti Deák Ferenc Gimnázium a Társadalmi Megújulási Operatív Program pályázat egyik kispesti résztvevőjeként több mint 19 millió forintot nyert a kompetencia alapú oktatás bevezetésére. Ennek keretében több projekthetet és témahetet szerveztek és szerveznek a gimnáziumban. Jelenleg a háromhetes környezetvédelmi projekthét zajlik.

Színes programot állítottak össze annak érdekében, hogy a környezetvédelem fontosságára még jobban felhívják a figyelmet és beépítsék a környezettudatos szemléletet a diákok hétköznapjaiba.
Dr. Ungváry Lilla, Wekerlén élő szemész szakorvos a tanárok részére tartott érdekes előadást és szemtréninget arról, hogyan védhetjük meg szemünket a káros környezeti hatásoktól, mit tehetünk szemünk védelmében, és hogyan segíthetnek a pedagógusok a diákoknak az éleslátás megőrzésében.
Jártak a paksi atomerőműben, az Állatkertben, a csepeli szennyvíztisztítóban. A Föld napján zöldbe öltözött az egész iskola. Az idén végzős diákok gyümölcsfákat, a többiek virágot ültetnek, szépítik, takarítják az iskola környezetét. Május 4-én terepgyakorlatot szerveznek az emberi tevékenységből eredő káros hatások megelőzésére a Budai hegyekbe, május 5-én pedig természettudományi nap lesz sok-sok érdekes feladattal.
A 3 hét alatt PET palackokból kerti bútorokat, más újrahasznosítható anyagokból használati tárgyakat készítenek, amelyekből a projekt zárásaként kiállítás nyílik.

KDFG
(5 kép)
 
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |