Sportnapok focival, röplabdával és túrával

2005.12.05.

Kerületi óvodások és iskolások számára rendeztek sportversenyeket a múlt héten. A Mikulás Kupát vasárnap túra zárta a Budai-hegységben.

Alsó és felső tagozatos tanulók asztalitenisz meccseivel vette kezdetét szerdán a Jókai iskolában az idei kispesti Mikulás Kupa versenysorozata. A programok szombaton öt iskolában folytatódtak. Az Eötvös iskolában tartott köszöntőjében Gajda Péter alpolgármester a több mint tízéves múltra visszatekintő rendezvény fontosságát hangsúlyozta, amikor kijelentette: „ jó, hogy van ilyen esemény, amelyen együtt sportolhatunk, mi kispestiek”.

A megnyitót követően először az óvodások mérték össze ügyességüket egy sor- és váltóverseny keretében, majd a 9-10 évesek kispályás focitornáját szurkolhatták végig a nézők. A Berzsenyi iskolában az 1993-94-ben született diákok, a Bolyai iskolában pedig a 13-14 évesek labdarúgó villámtormája zajlott. A Jókaiban 5-6. osztályos lányok számára rendeztek „partizán” kidobós játékot, míg a Vass Lajos Általános Iskola az 1991-92-ben született lányok röplabdamérkőzéseinek adott otthont.

Vasárnap a MES Iroda és a Gémes Természetjáró Egyesület közös szervezésében a Budai-hegységbe kirándultak a családok. A Svábhegy és Frankhegy közötti túrán az Irhás ároknál még a Mikulással is találkozhattak a gyerekek, aki ajándékkal várta őket.

Lehoczki Zoltántól , a MES Iroda munkatársától, egyben a természetjáró egyesület vezetőjétől megtudtuk: a versenysorozat és túra is sikeres volt, a Mikulás Kupán több mint kétszáz óvodás és iskolás versenyzett azokban a versenyszámokban, amelyeket leginkább szeretnek. Vasárnap is csaknem ötven természetbarát – unokától a nagyszülőig – húzott bakancsot, hogy az ideális kirándulóidőben túrázással töltsön néhány órát.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |