Kitüntették a természetjáró pedagógust

2006.02.24.

Ifjúsági Természetjárásért Díjat kapott a héten Tötösné Gados Zsuzsanna, a Semmelweis Ignác Humán Szakképző Iskola és Gimnázium tanára. A Természetjáró Fiatalok Szövetsége elismerését az iskolai természetjárás érdekében kifejtett tevékenységéért érdemelte ki a kispesti pedagógus.

A tanárnő több mint húsz éve vezeti a Semmelweis Ignác Humán Szakképző Iskola és Gimnázium, illetve elődje a Semmelweis Ignác Egészségügyi Szakközépiskola országjáró diákkörét, az iskola állandó szereplője a különböző természetjáró versenyeknek és országos találkozóknak. Tötösné Gados Zsuzsanna számtalan gyalogos és kerékpáros túrán, valamint vándortáborban vett részt tanítványaival, munkája eredményét az is jelzi, hogy egykori tanítványai gyermekeiket is hozzá viszik túrázni, táborozni.

A Magyar Természetbarát Szövetség ifjúsági feladatokat ellátó tagszövetségeként működő Természetjáró Fiatalok Szövetsége 2000-ben alapította meg az Ifjúsági Természetjárásért Díjat, amellyel az ifjúsági korosztály turizmusáért, természetjáró aktivitásáért, környezeti neveléséért végzett kiemelkedő tevékenységet ismeri el. A kispesti természetjáró élet egyik meghatározó alakja Thúróczy Lajostól , a Magyar Természetbarát Szövetség tiszteletbeli elnökétől vehette át a kitüntetést.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |