Ismét jót főztek a kispestiek a SzeptEmber Feszten

2006.09.04.

Ínycsiklandozó illatok és változatos programok várták idén is a SzemptEmber Feszt vendégeit a pestszentlőrinci Bókay kertben. A szomszéd kerület hétvégi gasztronómiai rendezvényein kispesti csapatok is versengtek a zsűri kegyeiért.

A SzeptEmber Feszt Budapest legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, ezért a pörköltfőzés meghatározó eleme a háromnapos fesztiválnak. Kispestet idén is több csapat képviselte a XVIII. kerületi „szakácsderbin”. A Deák Ferenc Gimnázium ifjúsági csapata Szilágyi István vezetésével csülkös marhalábszárat készített: az Opel Autóház különdíja bizonyítja, hogy a fiatalok jól vizsgáztak konyhaművészetből is. Indult a versengésben a kispesti Gémes Természetjáró Egyesület csapata is, Szalai László alelnök irányításával borókával ízesített gombás marhapörköltet főztek.

Csülkös pacal rotyogott Steinerné dr. Török Katalin polgármester és csapata bográcsában: a „Kispesti Gourmand”-ok bronzérmesek lettek a Polgármesterek Pörköltfőző versenyében. Ugyancsak harmadik helyezést értek el a „Kispesti Ínyencek”, akik az „évszázad legöregebb marhájából” – amit igen sokáig kellett főzni – marhalábszár-pörköltet készítettek a Honanyák Főzőversenyén. Az összetett versengésben, melybe a „Lőrinci Hétpróba” sportversenyei is beletartoztak, harmadik helyen végeztek a kispestiek.

A gasztronómiai versenyeken kívül Gajda Péter alpolgármester díjátadóként is képviselte Kispestet. A kerületben működő magazin lapcsalád áprilisban indult, majd nyáron zárult szépségversenyének díjait nyújtotta át a legszebbeknek.

A nagyszabású hétvégi programsorozaton koncertek, színpadi műsorok, kirakodóvásár, kézműves foglalkozások és játszóház is várta a látogatókat. A szombati és vasárnapi eseményeket – helyszíni bejelentkezésekkel és riportokkal – a TV Kispest élő műsorban közvetítette.


iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |