Napernyők helyett esernyők nyíltak: az eső elmosta a majálist

2006.05.02.

El sem kezdődhettek a hétfői Kispesti Majális kulturális programjai, a zuhogó eső közbeszólt. A csekély számú látogató a kisebbségi önkormányzatok sátraiban talált menedéket. A furcsa majális kora délután véget ért.

Vízben úszó színpad, üres padok a büfé előtt, egy-két járókelő, mászófal próbálkozók nélkül, a méregtől „falra mászó” rendezők és árusok – ez volt a helyzet hétfő délelőtt tíz óra körül a Zrínyi utcai játszótéren. Pedig valójában majálist rendezett ide a KMO: vidám, zenés, táncos műsorokkal, kalandparkkal, vetélkedőkkel, artistákkal és humoristákkal, esti utcabállal. Mindezekből – a kispályás focitorna kivételével – semmi nem lett: az eső miatt a tervezett programokat nem lehetett megtartani, és közönség sem áztatta magát a hűvös időben.

Pedig a KMO csapata mindent megtett. Benkő Oszkár jóvoltából – dacolva az elemekkel – több gyerek is kipróbálta Paprika Jancsi csúzlizdáját. DJ Ati ( Rácz Attila igazgatóhelyettes) a vásárt járta fáradhatatlanul, ajánlotta a játékokat, foglalkozásokat, és a kisebbségek sátraiba invitálta a vendégeket. Nem rajtuk múlt…

Akik hallgattak a hívó szóra, és benéztek a kisebbségekhez, nem jártak rosszul: az ismeretterjesztő kiadványok mellett ételt-italt is kaphattak a nemzetiségi vezetőktől. Csonka Gábor roma újságokat és könyveket kínált; a németek sátrában Halász Istvánné mérte a sört; Babinszki Márta középkori horvát süteményeket, valamint fügéből és gyógynövényekből készített travaricát ajánlott a hideg ellen; Molnár Ferenc vodkával és bigosszal (a lengyel nemzeti étellel) várta a hozzá betérőket; Rusz Boriszlávnál szerb monostori szilvapálinkát és többféle bureket lehetett kóstolni; a napsütéses Görögország ízeit – szuflakit és tzatzikit – Szalimka Nafszika hozta el az esős kispesti tavaszba.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |