www.kispest.hu - 2009.03.29.


90 éves a Deák gimnázium


Egész estés ünnepséggel vette kezdetét a fennállásának 90. évfordulóját ünneplő Kispesti Deák Ferenc Gimnázium programsorozata pénteken a KMO-ban.

B. Z.

Az eseményt megnyitó polgármester Kispest legfontosabb középiskolájának nevezte a Deák gimnáziumot. Bizonyítja ezt az is – tette hozzá Gajda Péter –, hogy a kerület tavaly nem adta vissza működtetését a fővárosi önkormányzatnak. Mind mondta, bízik benne, hogy a közös erőfeszítéseknek a következő években is meglesz az eredménye. Az esten többek között színdarabrészleteket, tánc- és énekelőadásokat, szavalatokat, valamint filmbejátszásokat láthatott a közönség.

Petrovics Judit igazgató a kispest.hu-nak elmondta, a jubileumi év kínálatában hajókirándulás, művészeti és idegen nyelvi táborok, képzőművészeti kiállítás, szavalóverseny, iskolatörténeti vetélkedő, sportversenyek, valamint öregdiák találkozó is szerepel. Kiemelte, a programsorozat részeként májusban adják át a régóta várt új informatikai tantermüket. A jubileumi évet októberben gálaműsor zárja a Stefánia Palota Kulturális Központban.