www.kispest.hu - 2010.03.11.


Deákos művésztanárok és diákok tárlata a Főpolgármesteri Hivatalban


Mindenkiben ott a lehetőség – tehetségek a Deák gimiben címmel nyílt kiállítás a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium művésztanárainak és diákjainak alkotásaiból ma délután a Főpolgármesteri Hivatal Oktatási Ügyosztályának galériájában. A nagy múltú kerületi oktatási intézmény tavaly ünnepelte fennállásának 90. évfordulóját, a most kiállított képeket az ünnepi alkalomból rendezett tárlaton már bemutatták a gimnáziumban.


V. G. Z.

Verssel és zenével is készültek a Deák gimnázium diákjai a ma délutáni kiállítás megnyitójára: a Főpolgármesteri Hivatal Oktatási Ügyosztályának galériájában a fennállásának 90. évfordulóját tavaly ünneplő kispesti intézmény művésztanárai és diákjai állították ki képeiket. Petrovics Judit igazgatótól megtudtuk, az alkotások az ünnepi év alkalmából rendezett tárlaton már láthatóak voltak az iskolában, a mostani bemutató a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet közreműködésével jött létre.

A kiállítást előbb Ifi István, a tárlatnak otthont adó ügyosztály vezetője, majd Vinczek György alpolgármester köszöntötte. „Kívánom, hogy az alkotások mögötti jó tanár-diák viszony tovább folytatódjon. Várjuk Kispestre is az anyagot” – mondta az alpolgármester.

Szakmai megnyitójában Kohán Angéla művésztanár a mester és tanítvány kapcsolatról, a szellemi vezetők hatásáról beszélt. Úgy fogalmazott, hogy a „művészet személyiségformáló erejét ünnepeljük”, hiszen mint mondta, az órákon többször is megtörténik a csoda, az alkotás, amit katartikus élmény közösen megélni.