www.kispest.hu - 2011.03.22.


Deákos siker a nemzetközi informatikai versenyen


Kiváló eredményt ért el Páli Dániel, a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium 11. b osztályos tanulója a Szekszárdon megrendezett Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyen a hétvégén. A kispesti diák 4. lett az oktató programok kategóriában.


A kétszáz nevezőből az előzsűrizés után a döntőbe behívott versenyzők 10 perces előadás keretében mutatták be eladható informatikai programjaikat a zsűrinek és a közönségnek. A „versenyterméket” a minőség, a bemutatás színvonala és a feltett kérdésekre adott válaszok alapján értékelték. A döntőbe került tanulók a verseny támogatói által felajánlott értékes díjakat – zömében informatikai (hardver és szoftver) termékeket – kaptak. Páli Dániel teljesítménye jórészt a gimnáziumban az elmúlt években véghezvitt kompetenciaalapú szakmai megújulásnak és az IT-ismeretek fejlődésének köszönhető – értékelte diákja sikerét Szécsi Mária, a gimnázium informatikatanára.

A tanárnő arra is felhívta a figyelmet, hogy Páli Dánielnek nem ez volt az első jelentős eredménye. 2009-ben a 10 éves Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság honlapkészítő pályázatán a www.pestisirok.atw.hu pályaművel járult hozzá a kegyelet és az emlékezet megőrzéséhez. Egy évvel ezelőtt pedig ugyancsak a Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyen a Sulidoc tananyagmegosztó programjával érdemelte ki az 5. helyezést a középiskolás alkalmazói programok kategóriában.