www.kispest.hu - 2011.03.30.


Önkormányzati kft. működteti a sporttelepeket


Önkormányzati sporttelepek kezeléséről, valamint a Szervezeti és Működési Szabályzatot előkészítő munkacsoport létrehozásáról is döntött ma délelőtti rendkívüli ülésén Kispest önkormányzatának képviselő-testülete.


Elfogadták a képviselők a Kispesti Atlétikai Clubbal (KAC) a Katona József utcai sporttelepre kötött megbízási-üzemeltetési szerződés megszüntetését. Az önkormányzat és a KAC 2004 novemberében kötött határozott idejű szerződést, amit 2009 novemberében határozatlan idejűre módosítottak. A felek közti egyeztetés eredményeként közös megegyezéssel szüntették meg a szerződést.

Vagyonkezelői szerződést kötött az önkormányzat a Kispesti Sport Nonprofit Kft.-vel. A megállapodás szerint az önkormányzat a Katona József utca 3. és a Nádasdy utca 10. (Zoltán utca 42.) alatti sporttelepeket adja át a társaságnak. A testület idén februárban alapította a kft.-t azzal a céllal, hogy hatékonyabban tudja működtetni az önkormányzat sporttal kapcsolatos vagyonát.

Szervezeti és Működési Szabályzatot (SZMSZ) előkészítő munkacsoportot állított fel a képviselő-testület. Elnöke Dr. Kovács Bence alpolgármester lett, a tagok közé Tóthné Szabó Éva, Fekete László, Lázár Tamás és Gerháth Csaba képviselőket, valamint Dr. J. Nagy Éva aljegyzőt választották. A munkacsoportnak május végéig kell összeállítania az új SZMSZ-szel kapcsolatos javaslatát, valamint feladata a képviselő-testület rendeleteinek felülvizsgálata és az esetleges módosító indítványok elkészítése is.