www.kispest.hu - 2006.08.22.


Teletáska akció - Rászoruló kispesti gyermekek kaptak iskolaszereket


Öt kerületi kisiskolás kapott iskolaszerekkel teli táskát a Kispesti Gyermekbarátok Egyesületének jóvoltából ma délután a Városházán. A Magyarországi Gyermekbarátok Mozgalmának kerületi szervezete a rászoruló családok iskolakezdéskor jelentkező nehézségein kívánt segíteni az ajándékokkal.

Négy kisgyereket és szüleiket köszöntötte a Városházi rendezvényen Tóth Tibor , az önkormányzat oktatási bizottságának tagja, aki megígérte, hogy a hiányzó ötödik kisdiáknak – az Erdélyből költöző leendő elsős Molnár Balázsnak – az évnyitón személyesen adja majd át a táskát. A képviselő elmondta, a Kertvárosi Általános Iskolával közösen találták meg a rászoruló családokat: három jól tanuló gyerek a negyedik, kettő az első osztályt kezdi meg ősztől az intézményben.

Gajda Péter arról beszélt, hogy a kerület nagy gondot fordít rá, hogy oktatási intézményei és az ezekben tanuló diákok semmiben ne szenvedjenek hiányt, egyenlő esélyeket kapjanak a tanuláshoz. A törekvést a Pedagógusok Szakszervezete is elismerte: tavaly Eötvös József emlékplakettel tüntette ki az oktatásbarát önkormányzatot nevelési-oktatási intézményeinek színvonalas működtetéséért. Hozzátette: fontosnak tartja ugyanakkor, hogy létezik olyan egyesület, amely az önkormányzathoz hasonlóan segíti a rászoruló családokat. Az oktatást felügyelő alpolgármester végül megköszönte a mozgalomnak, hogy országos tevékenységük mellett a kispesti gyermekek támogatására is maradt idejük.

”Teletáska akció, tele szívvel”– jellemezte a kezdeményezést Hanti Vilmos , a kispesti egyesület vezetője, hozzátéve: minden táska jó helyre kerül, hiszen a gyerekeket segíteni kell. A mozgalom elnökétől megtudtuk: a közép-magyarországi régióban már több mint száz iskolaszerekkel teli táska talált rá ifjú gazdájára.

Az ünnepség végén Gajda Péter adta át az iskolakezdést megkönnyítő teletáskákat a negyedik osztályba lépő Jónás Alexandrának, Krebsz Barnabásnak és Tóth Norbernek , valamint az iskolapaddal most ismerkedő Szilágyi Istvánnak .