Zöld-díjat kapott az önkormányzat

2010.10.19.

A főváros különdíját nyerte el Kispest az idei Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben: a zsűri az elmúlt évek környezetszépítő munkáját jutalmazta. Az elismerést Gajda Péter polgármester és Lipcsei Szabolcs, a Zöldprogram Iroda vezetője vette át a Balatonfüreden rendezett hétvégi ünnepségen. Kispest már korábban is sikert ért el a versenyben: 2008-ban a legszebb kerület lett.

A polgármester Gonczlik Tamástól, a Fővárosi Önkormányzat Környezetgazdálkodási és Energetikai Ügyosztályának vezetőjétől vette át Budapest különdíját a 17. Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny idei díjkiosztóján a balatonfüredi Anna Grand Hotel dísztermében. Gajda Péter a kispest.hu-nak elmondta, szeretné folytatni a korábban megkezdett kerületszépítő munkát, új programjában is kiemelt szerepet kap Kispest zöldfelületeinek fejlesztése. A ciklusban a kerületi Zöldprogramból eddig kimaradt részek – a kertvárosi területek, a Vásár tér és környéke, az Élmunkás-telep parkjai, valamint lakótelepi közterületek – rendbetétele szerepel első helyen.

Háromszázötven önkormányzat között Kispest is elindult az idei Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen. A tizenhetedik zöldvetélkedőn saját zöldterületi fejlesztéseikkel – parkok, fasorok létesítésével, gondozásával, kulturált környezet kialakításával, közterek, utcák, épületek, intézmények virágosításával, lakossági növényültetésekkel –, valamint turisztikai és kulturális értékek megőrzésével, gyomnövények irtásával vettek részt a települések. Az idei év kiemelt témája a település főterének, főutcájának rendezettsége, virág- és növényi díszítése volt.

A tisztább, élhetőbb és virágosabb kerület megteremtését célzó Zöldprogram elindulása óta Kispest már harmadszor vesz részt a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen. 2008-ban sikerrel szerepelt: a legszebb kerületnek járó díjat kapta meg. A fővárosi önkormányzat akkor a kerületi Zöldprogram beindítását és a Zöld Kispestért polgármesteri díj megalapítását ismerte el.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |