Kulturális műsor és egészségnap időseknek

2010.10.26.

Második alkalommal rendezett egészségnapot ellátottjainak a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat ma a József utcai nyugdíjasházban és Zöld Diófa Gondozási Központban. Az ingyenes vizsgálatok előtt meglepetéssel is szolgáltak a szervezők: az Idősek hónapja alkalmából kulturális programmal, a KMO-ban működő Mágnes Színház operettműsorával is várták az idős embereket.

Megnyitójában Balázs Piroska intézményvezető elmondta, a kulturális programmal összekötött egészségnapot elsősorban a József utcai központ és a főváros által működtetett Batthyány utcai rész lakóinak, ellátottjainak szervezték, ők ugyanis a hónap elején nem tudtak részt venni az Idősek világnapja alkalmából rendezett műsoron a KMO-ban. Rajtuk kívül a gondozó szolgálat mindegyik gondozási központjából 5-5 ellátottat is meghívtak a mai rendezvényre.

A vendégeket köszöntő polgármester – hangsúlyozva, mennyire fontos az önkormányzat számára is az idősek egészsége – beszélt azokról az európai uniós pályázatokról, amelyek keretében őszre a Zöld Diófa, valamint a Lila Akác gondozási központok akadálymentesen megújultak valamennyi fogyatékossági csoport számára, illetve még az év végéig elkezdődik a Wekerlei Gondozási Központ teljes korszerűsítése is. Elmondta, hogy az egészség megőrzését szolgálja majd a Kispesti Egészségügyi Intézetbe tervezett, a teljes emberi test csontsűrűségét mérő készülék – denzitométer – beszerzése is. Gajda Péter külön kitért a lift hiányára is a József utcai épületben. Azt mondta, az önkormányzat szeretné jövőre megvalósítani, ezért bízik benne, hogy az új képviselő-testület is megszavazza majd a liftépítés mintegy 8 millió forintos költségét.

A kulturális műsorban Sándor Szilvia előadóművész, valamint a KMO-ban Kiss Ágnes művészeti irányításával működő, évek óta rendkívül sikeres Mágnes Színház múltidéző operett-összeállításának tapsolhatott a közönség. A zenés programot követően kezdődtek az egészségmegőrzést elősegítő ingyenes szűrővizsgálatok: a vendégek vércukorszint-, testsúly- és vérnyomásmérésen, valamint látás-, csontritkulás- és ortopédiai vizsgálaton vehettek részt.
(21 kép)
      

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |