Épülnek az új iskolai műfüves sportpályák

2010.10.27.

A kerületi sportpálya-építési program keretében a héten megkezdődött a műfüves futballpályák építése a Bolyai János és a Vass Lajos általános iskolákban. A beruházásokról szóló szerződést a múlt héten írta alá a polgármester: a pályák várhatóan november végére készülnek el. A tervek szerint jövő évtől a közterületi játszótereken lévő aszfaltozott sportpályákat is műfüvessé építteti át az önkormányzat.

Folyamatosan szállítják el a feltört aszfalt- és betonréteget a Bolyai és a Vass általános iskolák udvaráról. Az elbontott régi sportpályák helyén mindkét oktatási intézményben 20x40 méteres műfüves focipálya épül, a Vassban a játszóteret is felújítják, és új játékokat is felszerelnek. A régóta várt pályák a kerületi sportpálya-építési program részeként épülnek meg várhatóan november végére.

A pályaépítést ma a polgármester is megtekintette a Bolyai iskolában. Gajda Péter a kispest.hu-nak elmondta, a tömegsport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében indított programot folytatni szeretné az önkormányzat. A tervek szerint az összes olyan kispesti közterületi játszótéren, ahol aszfaltborítású pálya van, a jövő évtől műfüves pályát építenek a régi helyén. Hozzátette, a lakótelepi iskolák sportpálya-korszerűsítési munkái a Puskásban folytatódnak majd: az intézményben sportcsarnokot építtet a kerület.
Bolyai János Általános Iskola<br />
Bolyai János Általános Iskola
(5 kép)
     
A program keretében 2009 őszére készült el az első szabványméretű 20x40-es pálya az Eötvös iskolában. Idén március végére a Nagysándor utca és a Petőfi utca közötti központi játszótéren épült fel a második. Augusztusra a Szigligeti utca és a Klapka utca közötti felújított területen alakíttatott ki gumiborítású pályát az önkormányzat. A szeptember elején felavatott Kós Károly téren egy műfüves és egy gumiburkolatú pályán is focizhatnak a gyerekek.
Vass Lajos Általános Iskola<br />
Vass Lajos Általános Iskola
(4 kép)
     

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |