Virágba borul őszre a kerület

2010.11.02.

Több mint kilencszáz négyzetméternyi közterületet borít újra virág a múlt hét óta Kispesten. A télálló árvácskák május közepéig maradnak a nagy terek virágágyaiban, az utcai dézsákban és tartókban. Novemberben lakossági igények alapján mintegy 120 facsemetét is telepíttet kerületszerte az önkormányzat.

A polgármesteri Zöldprogram keretében több kerületi helyszínen, egyebek mellett a Városház téren, a Templom téren, a Kossuth téren, a Kós téren és az ötvenhatosok terén, valamint az Üllői út menti virágágyakba és a sétálóutcák virágtartóiba – összesen 912 négyzetméter felületre – több mint 15 ezer árvácskát ültettetett az önkormányzat. A virágtelepítés a múlt héten fejeződött be: a télálló virágok ősszel és tavasszal díszítik a közterületeket, májusban váltják majd őket az egynyári növények.

A kerületi virágosítást is koordináló Zöldprogram Irodától megtudtuk, a kisebb, valamint a közepes virágú, hibrid árvácskákat kimondottan parki kiültetéseknél alkalmazzák. A két fajta tervszerű kombinálásával változatosságra törekszik az önkormányzat.
(3 kép)
     
Az idei zöldmunkák zárásaként még mintegy 120 facsemetét is telepítenek a kispesti közterületeken. Túlnyomó többségük pótlás, amelyeket a lakossági igények figyelembevételével ültetnek el – mondta el a kispest.hu-nak Lipcsei Szabolcs, az irodát vezető főkertész.

A virágosításra és kerületszépítésre az eddigi eredmények is „kötelezik” az önkormányzatot. A virágosabb kerület megteremtését célzó Zöldprogram elindulása óta Kispest már másodszor ért el sikert a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen: 2008-ban a legszebb budapesti kerületnek járó díjat kapta meg a Fővárosi Önkormányzattól, idén október közepén pedig az elmúlt évek munkáját ismerte el különdíjjal a főváros.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |