Átadták a megújult kereszteződést

2010.10.28.

Ma délután hivatalosan is átadták a jobb közlekedésbiztonság érdekében átépített Vas Gereben utca–Nádasdy utca találkozásánál lévő kereszteződést. A balesetveszélyes csomópontban az önkormányzat azért végeztetett forgalomtechnikai fejlesztést, hogy a jövőben növeljék az arra közlekedők biztonságát.

Az átépítés költségének jelentős részét közcélú felajánlásból sikerült megvalósítania a kerületnek – hangsúlyozta a ma délelőtti hivatalos átadón Gajda Péter. A polgármester elmondta, a környékbeliek jelzése alapján döntött úgy a kerület, hogy a kereszteződés átépítésével növeli az arra közlekedők biztonságát.

A munkálatok során két középszigetet alakítottak ki a Nádasdy utcában, az úttestre lassító harántcsíkozásokat festettek, és világító prizmákat is kihelyeztek. A csomópont gyalogátkelőhelyeit piros burkolatfestéssel tették még jobban láthatóvá. A Vas Gereben utcában útszűkítés és prizmasor kényszeríti kisebb sebességre az autósokat. A járda és az úttest csatlakozásait átépítették, így a mozgáskorlátozottak, valamint látássérültek közlekedése is biztonságosabbá vált.

A forgalomtechnikai átalakítás célja az volt, hogy biztonságosabb legyen az útkereszteződés, mivel az autósok nem tartják be az 50 km/h sebességhatárt, és sokszor figyelmen kívül hagyják még a stoptáblákat is – hangsúlyozta lapunknak Elekesné Ihász Ibolya, az önkormányzat Városüzemeltetési és Közbiztonsági Irodájának vezetője.

Fajt István hentesmester – akinek a kereszteződés mellett van üzlete – lapunknak elmondta, az átépítés eredményeképpen egyrészt szépült a környezet, másrészt remélhetőleg a balesetek száma is csökken.
(5 kép)
      
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |