Jól sikerült a kockakirakó verseny

2010.10.29.

Közel félszázan vettek részt az önkormányzat által szervezett Rubik-kocka versenyen csütörtökön a Városházán. Az amatőr kerületi indulók közül a leggyorsabbak ajándékokkal és egy izgalmas délután élményével térhettek haza. A kispesti derbin szakmai segítséget nyújtott egy igazi világklasszis is: Örkényi Róbert egyike azoknak, akik a világon a leggyorsabban tudják kirakni a híres magyar találmányt.

A szervezőktől megtudtuk, a megmérettetés apropóját az adta, hogy 34 évvel ezelőtt szabadalmaztatták azt a terméket, ami utána gyorsan elindult világhódító útjára. Kizárólag amatőrök jelentkezését vártuk a kerületi kockakirakó versenyre – mondta lapunknak a rendezvény főszervezője Kerekes Balázs, a polgármesteri hivatal Humánszolgáltatási Irodájának munkatársa. Hogy Rubik Ernő találmánya több évtized múltán sem veszített népszerűségéből, az mi bizonyítja, hogy összesen közel félszáz induló mérte össze gyorsaságát és tudását a tegnapi kispesti versenyen.

A leggyorsabbnak Varga Kristóf bizonyult, őt Szarvas Csongor követte, míg a harmadik helyet Horváth Gábor szerezte meg. A zsűri különdíjjal jutalmazta a legfiatalabb játékost, Pásztor Richárdot, és a legjobb lány indulót, Kaszányi Jennyfert. Az esemény végén Örkényi Róbert rögtönzött bemutatóját is megcsodálhatták az érdeklődők, először 30 másodperc alatt pusztán balkézzel, majd 16 másodperc alatt két kézzel rakta ki a színes kockát a világhírű játékos.
(8 kép)
     
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |