Űrséta a Wekerlei Gyermekházban

2010.11.15.

Gyermekrajz-kiállítás, vetítéssel egybekötött előadások a naprendszerről, könyvvásár, kézműves-foglalkozás, tudományos-ismeretterjesztő filmek és esti távcsöves csillagvizsgálat – a Wekerlei Gyermekház Táguló világ címmel rendezett programot szombaton a világűr hete és a magyar űrrepülés harmincadik évfordulója alkalmából.

Izgalmas és érdekes rendezvénnyel várta a gyerekeket szombat délután a Wekerlei Gyermekház. A világűr hete és a magyar űrrepülés harmincadik évfordulója alkalmából meghirdetett program a sci-fi rajzpályázat kiállításának (csaknem 100 rajz és festmény érkezett a felhívásra), valamint Sivók Zoltán régi és új csillagászati könyvekből, illetve relikviákból álló gyűjteményének megnyitójával indult, majd a vendégek kézműveskedés, filmvetítés és ismeretterjesztő előadások között választhattak.

A kézműves-foglalkozás is a csillagok világába kalauzolt: az „Űrműhelyben” színes bolygókat készíthettek a gyerekek. A „Kozmosz Moziban” a WALL-E és a 2001. Űrodüsszeia című filmeket láthatták az érdeklődők. Az „Űrtitkok Termében” a Magyar Csillagászati Egyesület, a Magyar Asztronautikai Társaság és a Kulin György Csillagászati Szabadegyetem jóvoltából „Utazás a Marsra”, „A NASA-nál jártunk”, „Naprendszer túra” és „Járt-e ember a Holdon” címekkel vetítésekkel egybekötött előadásokat láthatott és hallhatott a közönség. A jól sikerült program este távcsöves űrsétával zárult az intézmény kertjében.

Jövő hétvégén Családi Zöld Szombattal várja az érdeklődőket a Gyermekház: folytatódik a WTE Zöld Hajtás Klubjának szigetelési programja, lesz ökojátszóház, bográcsolás a kertben és filmklub is. November 27-én a török kultúrából kapnak ízelítőt a vendégek mesével, hastánccal és ételkóstolóval.
(14 kép)
     

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |