Áruház lesz az Üllői út melletti lebontott területen

2010.11.16.

Nemrégiben megkezdődött a régi, üresen álló épületek elbontása a Báthory és a Kisfaludy utcák közötti kerületrészen az Üllői út mentén. Az ingatlant idén nyáron pályáztatta meg az önkormányzat, a nyertes beruházó élelmiszer-áruház építését tervezi a területen.

A terület fejlesztésének előkészületei még 2007-ben elkezdődtek, ekkor fogadta el a képviselő-testület azt a szanálási koncepciót, melyben a Báthory és a Kisfaludy utcák közötti tömb szerepelt – tudtuk meg a Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási és Hasznosítási Irodájának vezetőjétől. Faller Lenke elmondta, konkrét döntés 2008-ban született a terület szanálása és hasznosítására, melyben a bérlők elhelyezése és a tulajdonosokkal történő tárgyalás szerepelt. Egy év múlva, 2009 végére sikerült az önkormányzatnak a bérlőket elhelyezni, és megállapodni a tulajdonsokkal. Ekkor került a már üres ingatlan az önkormányzat birtokába – tette hozzá.

Az irodavezető hozzátette, a képviselő-testület idei februári ülésen született döntés arról, hogy az önkormányzat 368 millió 300 ezer forintos induló áron licitálásos pályázaton meghirdeti a 3 683 négyzetméteres ingatlant. A június 8-i licitáláson két cég indult, végül azé lett az ingatlan, aki több mint 611 millió forintot ajánlott érte. Az irodavezető elmondta, a bontás után nyújtják be a szükséges dokumentációkat, és a jogerős építési engedély birtokában kezdődhet el az építkezés.
(5 kép)
     
Megtudtuk, a területen olyan, egyedi formájú, új típusú Lidl áruházat építenek, amely a rendezési terv előírásainak megfelelő. Gajda Péter polgármester a kispest.hu-nak hangsúlyozta: az értékesítésből Kispestnek nemcsak fejlesztési bevétele származik, hanem olyan beruházás jön létre, amely munkahelyeket teremt, és a város arculatát is javítja.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |