A szobrász képei a Városházán

2010.11.17.

Nikmond Beáta szobrászművész pasztellképeit mutatja be a kedd délután nyílt 16. Kispesti Városháza Tárlat. A tárlatot Skoda Éva festőművész nyitotta meg, fuvolán közreműködtek a Kispesti Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei. A tizenkét alkotást 2011. január 16-ig tekinthetik meg a látogatók.

A művészt és a kiállítást köszöntő Gajda Péter polgármester arra is felhívta a közönség figyelmét, hogy a Városházára érkező kispestiek több mint 20 éve, nap mint nap találkozhatnak Nikmond Beáta egy szobrával az aulában.

A kiállítást megnyitó Skoda Éva festőművész elmondta, a szobrászként ismert Nikmond Beáta, akinek művei megtalálhatók az ország több múzeumában és magángyűjteményében, mintegy 10 éve kezdett pasztellképeket készíteni, kikapcsolódásként. Arról beszélt, hogy Városházán látható képek három csoportra oszthatók: a mindennapok világát, ember-állat kapcsolatát ábrázoló képek mélységes humánumot tükröznek, több alkotáson a közvetlen lakókörnyezet, a Wekerletelep tűnik fel, míg a harmadik csoportba azok a képek tartoznak, amelyek egy-egy szobor előképei is lehetnek. „Minden munkában ott van a figura, ez teszi vonzóvá a képeket – hangsúlyozta Skoda Éva.
(11 kép)
     

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |