Puskás és Bozsik emléktábláját koszorúzta meg az önkormányzat

2010.11.17.

Puskás Ferenc halálának negyedik évfordulója alkalmából koszorút helyezett el az önkormányzat a Szegfű utcai iskola falán lévő emléktáblán ma délelőtt. A volt Kertvárosi iskolában tanult az 1930-as években Puskás Ferenc és Bozsik József. Az Aranycsapat két legendás kispesti játékosának emléktábláját két évvel ezelőtt avatta fel az önkormányzat.

Beszédében Gajda Péter polgármester emlékeztetett arra, hogy négy éve, Puskás Ferenc halálakor fogadta meg az önkormányzat, hogy méltó módon ápolja a világhírű labdarúgó emlékét. Elmondta, a kerület négy évvel ezelőtt kezdeményezte, hogy utca viselje a díszpolgár nevét, aki világszerte ismertté tette Magyarországot, Kispestet és a Honvédot is. 2007 tavaszán, Puskás születésének 80. évfordulóján felavatták emléktábláját a Bozsik Stadion falán, majd a Fővárosi Közgyűlés névadást elfogadó döntését követően, novemberben Puskás Ferenc utcára keresztelték a stadion előtti Újtemető utcát. 2008 nyarától Puskás Ferenc nevét viseli a korábbi Berzsenyi iskola (itt állították fel Kristóf Lajos Puskás-szobrát). Puskás és az egykori barát, az 1978-ban elhunyt, ugyancsak kispesti díszpolgár, Bozsik József emléktábláját – Tihanyi Viktor alkotását – 2008 novemberében avatták fel egykori iskolájuk falán. A polgármester hozzátette: reméli, hogy jövőre, Puskás halálának 5. évfordulóján többen emlékeznek majd a legendás focistára.

Az önkormányzat nevében a polgármester és Vinczek György alpolgármester koszorúzta meg Puskás Ferenc emléktábláját. A Puskás iskola koszorúját Bihari Péter igazgató, a Budapest Honvédét Szurgent Lajos és Kaszás Kálmán helyezte el a Szegfű utcai iskola – ma Jerikó Keresztény Humán Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola – bejárata melletti falon.
(6 kép)
    

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |