Ünnepi készülődés – Szerelik a díszfényeket

2010.11.24.

Akárcsak 2009-ben, az önkormányzat idén is világító díszekbe öltözteti a Városház teret, a Kossuth teret, a Templom teret és a Kós Károly teret az adventi, karácsonyi és újévi ünnepi időszakban. A díszfényeket november 30-án, kedden a Templom téren kapcsolják fel, majd lampionos felvonulás lesz a Kossuth térre, ahol ünnepélyesen megnyílik az adventi vásár.

A kerület négy nagy közterén már szerelik az ünnepi díszvilágítást. A Városház téri kandelábereket és az órát 10 üstökös motívum díszíti, 14 platánfa dekoratív fényfüzért kapott.
A Kossuth téren 5 kandelábert csillagos fenyő, 4 lámpaoszlopot jégkristályos függöny motívum, 6 fát fényfüzér díszít. Az önkormányzati karácsonyfa előtt Kispesti Adventi Vásár felirat jelzi a december 24-ig tartó rendezvényt.
A Kós Károly téren a teret övező 32 kandeláberre szerelnek fel világító lámpás motívumokat.
A Templom téren fényfüzér díszíti a télire letakart szökőkutat, a lámpatesteken üstökös és hópihe motívumú fénydíszek lesznek, a fák törzsét és a vastagabb ágakat is fehéren világító fényfüzér borítja. A karácsonyfa színes fényeket kap, és látható lesz a világító Boldog Karácsonyt felirat is. November 30-án délután 5 órakor itt kapcsolják fel az ünnepi fényeket, majd a kispestiek lampionokkal vonulhatnak a Kossuth térre, ahol ünnepélyesen megnyílik az adventi vásár. A négy nagy tér díszkivilágítása a tervek szerint 2011. január 10-ig tart majd.
(4 kép)
     

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |