Diákok felsőfokú tanulmányait támogatja a kerület

2010.11.25.

Egyetértettek a képviselők az új kispesti rendőrkapitány kinevezésével a mai rendkívüli képviselő-testületi ülésen. Döntés született arról is, hogy közel 150 kerületi fiatal felsőfokú tanulmányaihoz járul hozzá az önkormányzat. Karácsony alkalmából a kerületi óvodák és iskolák is támogatást kapnak.

Első napirendi pontjában egyetértett a testület azzal, hogy Plánk Róbert ezredes legyen Kispest rendőrkapitánya. Az új kerületi főrendőr számára nem ismeretlen Kispest: itt kezdte pályáját és tizenkilenc évig dolgozott a kapitányság munkatársaként. 2005-ben a BRFK kiemelt főnyomozója lett, majd 2006-tól a XIII. kerületi kapitányságon dolgozott osztályvezetőként. 2007-től a VI. kerület kapitánya lett, 2010 elejétől a VIII. kerületi rendőrséget irányította, majd októbertől a kispesti kapitányság vezetője lett.

A képviselők döntöttek a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat elbírálásáról. Idén összesen 147 fiatal felsőfokú tanulmányait tudja segíteni az önkormányzat a rendelkezésére álló hatmillió forintos keretből.

Döntött a testület arról, hogy karácsonyra a kispesti óvodák és iskolák között osztja szét a Közművelődési, Oktatási, Sport és Ifjúságpolitikai, Egészségügyi Bizottság 2010. évi képzési és információs keretének 1,2 millió forintos pénzmaradványát.
(9 kép)
     

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |