Új kutyafuttató épült

2010.11.26.

Elkészült a kutyafuttató az Üllői úti zöld sávban, a Bocskai utca és a Szigligeti utca között; az önkormányzat a kutyásokkal egyeztetve jelölte ki a legújabb kispesti kutyafuttató helyszínét. A tervek szerint a jövő évtől a többi bekerített és jelölt kutyás helyet újíttatja fel a kerület. A lakosság újak kialakítását is javasolhatja.

A legújabb kerületi kutyafuttató kialakítását a központi játszótér építése indokolta. Korábban oda jártak a kutyások, ám az átépítés után a játszótér kerítésén kívül jelölt ki kutyasétáltatót az önkormányzat. A környéken élő gazdák viszont azt kérték, hogy legyen egy olyan hely is a közelben, ahol a kutyák póráz nélkül lehetnek. Az önkormányzat által felkínált két alternatíva közül a Bocskai utca és a Szigligeti utca közötti rész mellett döntöttek a gazdák – tájékoztatta a kispest.hu-t Lipcsei Szabolcs, a Zöldprogram Iroda vezetője.

Az új helyszínen mintegy 600 négyzetméteres kutyafuttató épült szemetessel és kutyapiszok-gyűjtővel, játékokkal és a gazdáknak padokkal. Megtudtuk, a tervek szerint a későbbiekben speciális ivókutat is felszerelnek a területen, amelyből a szomjas kutyákat is megitathatják gazdáik.

Az új futtatóval együtt összesen nyolc helyen található kutyafuttatásra alkalmas terület a kerületben. Ezek közül hat – az Üllői út mentén levő, a Vas Gereben utca 144. előtti, a Dobó Katica utca 21. és az Arany János utca 30. közötti teniszpálya melletti, a Toldi utca 15. és a Kazinczy utca 16. közötti, a Kisfaludy utca 2–10. és a Fő utca 1–11. közötti közterületen található, valamint a Móricz Zsigmond utca mentén, a garázssor mögötti – bekerített kutyafuttató, kettő – a központi játszótér körüli és a Hunyadi utca 18–40. között levő ingatlanokkal szembeni – táblával jelölt terület.

Megtudtuk, legközelebb a Toldi utca és a Kazinczy utca közötti futtató kerül sorra (a munka kiterjed a kerítés felújítására, padokat és játszóeszközöket helyeznek ki, lesz ivókút, esőbeálló és több szemetes is). A jövő évtől indul a többi kerületi kutyafuttató felújítása is. A Zöldprogram Iroda új kutyafuttatók kialakítására is javaslatokat vár a lakosságtól a zoldprogram@kispest.hu e-mail címen.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |