Még keresik a harmadik bankrablót

2010.11.26.

Vesztegzár alatt a Szigligeti utca 9.: a rendőrség este is nagy erőkkel keresi a Fő utcai bankrablás feltételezett harmadik tettesét. A társasházba egyelőre nem térhetnek haza a lakók: az önkormányzat a Vass iskolát nyitotta meg számukra. Mint ismeretes két fegyveres délután rabolta ki a Fő utca elején lévő bankfiókot. A Szigligeti utcánál tűzharcba keveredtek a rendőrökkel, egyikőjük halálos lövést kapott, a másik megadta magát. Feltételezett harmadik társuk a panelházba vette be magát.

A helyszínen tartózkodó Gajda Péter polgármester a kispest.hu-nak elmondta, még tart a vesztegzár, a rendőrség senkit nem enged a Szigligeti utca 9.-be, nagy erőkkel keresik a feltételezett harmadik bankrablót, aki bejelentések szerint a házba vette be magát. Megtudtuk, az önkormányzat megnyitotta a közeli Vass Lajos Általános Iskolát; akik nem tudnak hazamenni, itt melegedhetnek. A Vöröskereszt és a helyi polgári védelem segítségével meleg teát és ételt kapnak az átmenetileg otthonukból kiszorult emberek. A polgármester azt is elmondta, hogy ágyakat hozattak az iskolába, hogy az emberek ott tölthessék az éjszakát, amíg a vizsgálat tart.

Mint ismeretes – az országos tévécsatornák, és az internetes portálok is beszámoltak róla – délután két fegyveres 2,5 millió forintot rabolt a kispesti Fő utca elején lévő bankfiókból. Az üldöző rendőrökre a Szigligeti utcánál rálőttek. A tűzharcban az egyik tettes életét vesztette, a másik megadta magát a rendőröknek. A lövöldözésben sem a rendőrök, sem a járókelők nem sérültek meg. Az elkövetők feltételezett harmadik társa a bejelentések szerint a Szigligeti utca 9.-be menekült. A rendőrség körülzárta az épületet. Az épületet a Terrorelhárítási Központ kommandósai vizsgálják át.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |