Ünnepeltek a véradók

2010.11.29.

Zenés műsoros esttel köszöntötte a véradókat a Kispesti Véradók Egyesülete és a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete pénteken a Kispesti Vigadóban. A sokszoros véradók ajándékot kaptak. A kispesti véradók napján a Defekt Duónak, Karda Beátának és Maksa Zoltánnak tapsolhatott a közönség.

Köszöntőjében Gajda Péter polgármester kiemelte, hogy a kispesti véradók évente több mint 150 liter vérrel segítenek a bajbajutott embereken. Elmondta, az egyesület más akciókkal is igyekszik segíteni: ruhabörzéik bevételéből a Kispesti Rászorultak Megsegítésére Közalapítványt támogatják.

Az esten összesen húszan kaptak jutalmat a polgármestertől és Vinczek György alpolgármestertől, köztük a két hetvenötszörös véradó, Dr. Istvánfi Sándor címzetes főjegyző – aki betegség miatt hiányzott a rendezvényről – és Koncsol Endre. Hárman 50., négyen 40., ketten 30., nyolcan 20. véradásuk alkalmából vehettek át ajándékot, csakúgy, mint a ma már egészségi állapota miatt nem aktív, korábbi sokszoros véradó, Somogyi László.

„Sikeres, év volt, reméljük a következő is hasonlóan jól sikerül” – értékelte az idei munkát a Kispesti Véradók Egyesületének vezetője. Somogyi Lászlóné hozzátette, mintegy másfélszázan rendszeresen adnak vért, s különösen fontos, hogy mindig van közöttük új, első véradó is. Megtudtuk, péntek délután a véradók gyermekeinek és unokáinak rendeznek Mikulás-műsort, a jövő évi véradóprogram pedig várhatóan február végén indul majd.

A kispesti véradók napja alkalmából rendezett esten a Defekt Duó, Karda Beáta és Maksa Zoltán lépett fel, nagy sikert aratva. A pénteki műsor vacsorával és tánccal ért véget a Kispesti Vigadóban.
(22 kép)
     

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |