Felvonulás lampionokkal

2010.12.01.

Ismét rengetegen vettek részt az önkormányzat tegnapi lampionos felvonulásán. A kerület tavaly rendezett először nagyszabású, zenés felvonulást, melyen a kispesti gyerekek, szüleik és nyugdíjasok a Templom térről a Kossuth térre vonultak színes lampionokkal rendőri biztosítás mellett. Az esemény részeként a Templom téren felkapcsolták Kispest ünnepi díszkivilágítását, majd a Kossuth téren meggyújtották az első adventi gyertyát.

A Templom téren először az önkormányzat nevében Gajda Péter polgármester köszöntötte a jelenlévőket és felkapcsolta a tér díszkivilágítását, majd az egyházak képviseletében Hegedűs László protonotárius kanonok, Ablonczy Zsolt református lelkész és Széll Bulcsú evangélikus lelkipásztor szólt az egybegyűltekhez. A rengeteg érdeklődő ezután lampionokkal rendőri biztosítás mellett átsétált a Fő utcát érintve a Kossuth térre. A hosszan kígyózó sort gólyalábas tűzsonglőrök és az Obsitos zenekar is kísérte.

A piac mellett már a Mikulás és krampuszok is fogadták a gyerekeket, ahol a polgármester ünnepélyesen megnyitotta az adventi vásárt, majd a gyerekekkel meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját. Az ünnepi műsorban megelevenedett a bethlemi történet, majd a gyerekek egy papírból készült fenyőfából kapkodhatták ki az ajándékokat, utána forró tea várta a vendégeket.
A december 24-ig tartó adventi vásárban iparművészeti termékek és ajándéktárgyak között válogathatnak a kerületiek, valamint a tavalyi évhez hasonlóan Mikulás-házat is felállíttatott a Kossuth téren az önkormányzat. A Mikulás-házban a kicsiket hétvégeken számos ingyenes program várja majd: természetesen ott lesz a Mikulás krampuszokkal, lesz betlehemi műsor, valamint számos gyerekek előadás és mesejáték, lesznek kültéri muzsikusok, de lehet látni majd jégszobrász bemutatót és lesznek kézműves foglalkozások is. 
(16 kép)
    
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |