Jövő évre csúszik az Ady Endre út felújítása

2010.12.02.

Idén már biztos, hogy nem újítja fel a főváros az Ady Endre utat. A munka elmaradását az okozza, hogy az ősszel eredménytelen lett a leromlott állapotú út felújítására kiírt közbeszerzési pályázat. A szakemberek bíznak abban, hogy jövőre végre megvalósul a nagy forgalmú kispesti út korszerűsítése.

Az Ady Endre út felújítását hosszú évekig megakadályozta, hogy az útszakasz részben fővárosi, részben kerületi tulajdonban volt. A főváros és a kerület tárgyalásainak eredményeképpen a rossz állapotú út 2009-ben a főváros tulajdonába került, így a felújítás elől elhárult az akadály. Idén az út korszerűsítése már szerepelt a fővárosi Podmaniczky Program útfelújításai között, ám a munka mégsem kezdődött el: az Ady Endre út felújítására kiírt és lefolytatott közbeszerzési pályázat ugyanis eredménytelenül zárult szeptemberben.

Elekesné Ihász Ibolyától, a polgármesteri hivatal Városüzemeltetési és Közbiztonsági Irodájának vezetőjétől megtudtuk, az önkormányzat nevében Gajda Péter polgármester már levélben is kérte Tarlós István főpolgármestert, hogy a főváros mielőbb indítsa el a felújításra vonatkozó újabb közbeszerzési eljárást. Információink szerint dr. György István, Budapest főpolgármester-helyettese viszontválaszában azt hangsúlyozta, hogy a munka 2011-es elvégzése érdekében a főváros törekszik az új eljárás mielőbbi megindítására. Jövőre tehát újra van remény arra, hogy teljes szélességében megújuljon a rossz állapotú Ady Endre út a Baross utca és az utat a Bozsik Stadionnál keresztező vasút közötti szakaszon.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |