Hétvégi Mikulások

2010.12.06.

Mikulás-programok jegyében telt az elmúlt hétvége Kispesten. A Mikulás-kupán gyermeksport-programok várták a fiatalokat, a Mikulás-túrán Pesthidegkútra látogattak a családok, és több kerületi helyszínen – a Kispesti Kaszinóban és a Vigadóban, a KMO-ban és a könyvtárban – is járt a Mikulás.

Péntek délután Mikulás-napi ünnepséggel kedveskedett a kerület gyermekeinek a Kispesti Véradók Egyesülete. A Kispesti Kaszinó épületében tartott rendezvényre a szervezők több mint száz gyermeket vártak. Már belépéskor szaloncukorral és édességgel lepte meg a Mikulás a kicsiket, valamint az egyesület 110 mikulás csomaggal is készült, amiket a gyermekeknek ajándékoztak. A tervezett műsor sajnos elmaradt, helyette azonban játszóházat rendeztek be az épületben, ahol lufik társaságában szórakozhattak a gyerekek és a felnőttek egyaránt. Egy kis bemelegítő játék után megérkezett a kicsik közé a Mikulás, akit hatalmas lelkesedéssel fogadtak, és az alkalomhoz illő versekkel, dalokkal köszöntöttek a gyerekek.
(10 kép)
      
A kispesti Üllői úti könyvtár is a karácsony és a Mikulás köré szervezte szombati programjait. Először Tóth László népzenész Téli dallamok címmel tartott népzenei előadást. A gyerekek nemcsak szájtátva hallgathatták az ismert mondókákat – többször maguk is bekapcsolódtak –, de köszönhetően az előadó közvetlenségének, még a zeneszerszámokkal is megismerkedhettek. A zenét a Szabad Ötletek Színházának Szeretlek Mikulás című előadása követte.
(6 kép)
      
Szombaton az MSZP kispesti szervezete – önkormányzati képviselők és a nőtagozat –, valamint a Gyermekjóléti Központ közös szervezésében 150 gyermeket láttak vendégül a KMO-ban. Az Aranyszamár Társulat szervezésében a Pórul járt krampuszok című darabot mutatták be, majd ajándékcsomagokat kaptak a résztvevők.
(10 kép)
       
A kerületi diákok hat helyszínen mérhették össze ügyességüket csütörtöktől vasárnapig a kerületi Mikulás-kupa sportversenyein. Volt partizánkidobós lányoknak az Ady iskolában, asztalitenisz a Gáborban, valamint labdarúgó tornák a Puskásban, a Vassban, a Bolyaiban és az Eötvös iskolában. Utóbbiban vasárnap az óvodásoknak játékos ügyességi vetélkedőt is szerveztek. A heti sportprogramok vasárnap értek véget, a Mikulás-túrán a Gémes Természetjáró Egyesület szervezésében Pesthidegkútra kirándultak az érdeklődők.
(7 kép)
       
Közösen rendezett vasárnap Mikulás-napi ünnepséget a Cigány Kisebbségi Önkormányzat és az LMP a Kispesti Vigadóban. A szervezők zenés műsorral lepték meg a mintegy 200 résztvevőt, a programban fellépett Farkas Zsolt, a Khamoro együttes vezetője, majd csomagokkal kedveskedtek a gyerekeknek.
(11 kép)
       

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |