Iskolaigazgatókkal találkozott az országgyűlési képviselő

2010.12.10.

A kispesti oktatási intézmények igazgatóit invitálta konzultációra dr. Tarnai Richárd, a kerület tavasszal megválasztott országgyűlési képviselője csütörtök délután az Ady Endre úti Fidesz-irodába. A találkozó apropóját az oktatási rendszer átalakításáról szóló – a szaktárca honlapján is olvasható – vitairat adta.

A Kispesten működő oktatási intézmények, általános és középiskolák igazgatóival találkozott csütörtök délután a kerület Fidesz-KDNP színekben tavasszal megválasztott parlamenti képviselője, dr. Tarnai Richárd. A konzultáció része volt annak a beszélgetés-sorozatnak, amelynek keretében a kispesti honatya már találkozott a polgármesterrel, a rendőrkapitánnyal, a gyógyszerészekkel, az egyházak képviselőivel, lakossági fórumokon a kispestiekkel, a civil szervezetekkel, valamint a piacok vállalkozóival. A mostani találkozón, melynek apropóját az oktatási rendszer átalakításáról szóló vitairat adta, Szathury Kolos önkormányzati képviselő, valamint Ékes Gábor és dr. Kovács Bence alpolgármesterek is részt vettek.

Az országgyűlési képviselő jövőbe mutatónak, ugyanakkor a hagyományokat is megőrzőnek nevezte a koncepciót, amelynek főbb elemeit röviden ismertette is a megjelent iskolaigazgatókkal. Egyebek mellett említette a hat kötelező érettségi tantárgyat, a középiskolások 60 órás társadalmi feladatát, a határon túli osztálykirándulást, az ingyenes tankönyvet. Dr. Tarnai Richárd kérte az intézményvezetőket, hogy tanulmányozzák át a vitaanyagot, és a következő egy hónap során osszák meg vele tapasztalataikat, véleményeiket. Hozzátette, arra is kíváncsi, melyek az iskolák legfontosabb problémái, mik azok a sürgős feladatok, amelyeket orvosolni kell.

A találkozón szó esett az önkormányzati választás eredményéről is (mint ismeretes 9 Fidesz-KDNP-s, a polgármesterrel együtt 7 MSZP-s, valamint 1-1 LMP-s és jobbikos képviselő alkotja az új testületet); „együttműködésre vagyunk ítélve” – hangsúlyozta ezzel kapcsolatban a honatya. Mint elmondta, a Fidesz-KDNP frakció a konkrét ügyekben való együttműködés mellett tette le a voksát, ezért frakcióvezetőként optimistán látja az elkövetkező időszakot.
     
(7 kép)

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |