Rendőrök, tűzoltók, polgárőrök kaptak kitüntetést

2010.12.10.

Közbiztonságban dolgozó kerületi szakembereket tüntetett ki tegnap az önkormányzat. Az év rendőre Kocsis Tibor lett, az év tűzoltója címet Nagy Gábor kapta és az év polgárőre elismerésben Lakatos Gergő részesült. A városházi ünnepségen összesen 18 rendőr, tűzoltó és polgárőr kapott elismerést.

A vendégeket Gajda Péter polgármester köszöntötte, majd Lázár Tamás közbiztonsági tanácsnokkal közösen átadták az önkormányzat idei közbiztonsági elismeréseit.

Az év rendőre Kocsis Tibor rendőr törzsőrmester lett, aki „átlag feletti elméleti és szakmai jártassággal és kiváló helyzetfelismerő képességgel végzett munkájáért, rendkívül eredményes, számtalan kiemelt bűncselekmény elkövetőjének az elfogását eredményező, áldozatkész szolgálatáért” érdemelte ki a díjat. Az év tűzoltója elismerő címet Nagy Gábor tűzoltó zászlós kapta „a Kispesti Tűzőrségen végzett 10 évi kiemelkedő munkájáért, a kispestieket és a tűzoltók szakmai közösségét szolgáló példaértékű tevékenységéért”. Kispest önkormányzata „a kerület lakóinak biztonságát, a kispestiek nyugalmát szolgáló, kiemelkedő munkájáért” az év polgárőre díjat adományozta Lakatos Gergőnek, a Kispesti Polgárőr Egyesület tagjának.

Kispest Közbiztonságáért kifejtett odaadó munkájáért elismerő oklevelet adományozott az önkormányzat a XIX. kerületi rendőrkapitányság munkatársainak: Kiss Bernadett törzsőrmesternek, Bíró Szabolcs főtörzszászlósnak, Bulóczki István főtörzszászlósnak, Papp Kitti főhadnagynak, Remetei Miklós törzsőrmesternek, Joó István őrmesternek, Szücs András törzsőrmesternek, valamint Zöld Imréné és Frittman Istvánné közalkalmazottaknak.

Kispest Önkormányzatának képviselő-testülete Kispest közbiztonságáért kifejtett odaadó munkájáért elismerő oklevelet adományozott a Dél-pesti Tűzoltási és Mentési Parancsnokság és Kispesti Tűzőrség 4 munkatársa részére. Kispest lakosságát szolgáló, példamutató munkájáért elismerésben részesült Timkó Csaba törzszászlós, Szarka László törzsőrmester, Éva Csaba törzszászlós és Dani Zoltán főtörzsőrmester.

A lakosság biztonságát szolgáló, a rendőrség és az önkormányzat munkáját támogató önzetlen munkája elismeréseként, a képviselő-testület döntése alapján Kispest közbiztonságáért kifejtett odaadó munkájáért elismerő oklevelet vehetett át a Kispesti Polgárőr Egyesület két tagja: Békési Gábor és Lakatos Dániel.

Ünnepségen a képviselő-testület nevében köszönték meg Sándor László tűzoltó főhadnagynak, a Kispesti Tűzőrség parancsnokának munkáját, aki 14 évi kispesti szolgálat után, januártól az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzoltósági Főfelügyelőségén folytatja munkáját.

A rendezvényen részt vett dr. Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője, dr. Fülöp Valter rendőr ezredes, a BRFK bűnügyi főkapitány-helyettese, Plánk Róbert rendőr ezredes, a XIX. kerületi Rendőrkapitányság vezetője, Sándor László tűzoltó főhadnagy, a Kispesti Tűzőrség parancsnoka, Lukács Gyula, a Kispesti Polgárőr Egyesület elnöke, valamint dr. Pella László, a Kispest Közbiztonságáért Alapítvány elnöke.

Az ünnepség végén sanzon-egyveleggel köszöntötte a díjazottakat Xantus Barbara színművésznő.
(21 kép)
       

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |