Több száz kisgyereket ajándékozott meg az önkormányzat

2010.12.15.

Csaknem háromszáz kispesti óvodás és alsó tagozatos általános iskolás kisdiák kapott karácsonyi ajándékot az önkormányzattól a Városházán rendezett kedd délutáni műsoros ünnepségen. A gyermekkarácsonyt hagyományosan a Wekerlei Gyermekház szervezi a jó magaviseletű óvodásoknak és a jól tanuló kisiskolásoknak.

Egy több mint három méter magas, újrahasznosított anyagokból készített díszekkel ékesített fenyőfa várta a mintegy háromszáz kispesti óvodást és kisdiákot az önkormányzat karácsonyi ajándékozási ünnepségén, kedden a Városházán. A kicsiknek, szüleiknek és a pedagógusoknak Gajda Péter polgármester kívánt boldog, áldott karácsonyt, majd a Fogi Színház mutatta be – nagy sikert aratva – a Télapó karácsonyi rénszarvasa című mesejátékot. Az előadást követően kapták meg ajándékaikat a gyerekek: a kicsik bábokat, plüss állatkákat, festéket és gyurmát, a nagyok társasjátékokat, könyveket és sporteszközöket vihettek haza a karácsonyfa alól.

A programot szervező Wekerlei Gyermekház igazgatójától megtudtuk, hogy idei utolsó rendezvényüket december 18-án, szombaton délelőtt tartják: a Nefelejcs Bábszínház két előadásban mutatja be a Kipp-Kopp a hóban című mesejátékot. Szabó Mária elmondta, a szünet után, január 3-án nyit a Gyermekház, január 15-én pedig évnyitó bulit tartanak a gyerekeknek táncházzal és többféle kézműves-foglalkozással, s ekkor tartják a pecsétgyűjtő akció sorsolását is.
(15 kép)
     

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |