Karácsony Lépésről lépésre

2010.12.17.

Karácsonyi összejövetelt rendeztek a Lépésről lépésre európai uniós támogatású program résztvevői számára a Kispesti Kaszinóban csütörtökön. Házilag készült étellel, különböző műsorszámokkal, és közös karácsonyi dekorálással kedveskedtek a szervezők a program részvevőinek és hozzátartozóiknak. A rendezvényre azt a több mint ötven gondozottat várták, akik az elmúlt hónapok során jelentős sikereket értek el a program keretében.

Az összejövetel közös karácsonyi díszítéssel kezdődött, majd a résztvevők felépülését segítő kreatív csoportok adtak elő egy-egy műsorszámot. Elsőként a Dráma stúdió adott ízelítőt tevékenységéből. Vendégművészük, Gábriel verset szavalt, majd vezetőjük, Balkay László gitáron kísért dalt adott elő. Utánuk Balogh Eszter vezetésével a Country klub következett line dance produkciójukkal, amit a klasszikustól eltérőn nem countryzenére, hanem a Jingle bells dallamára táncoltak el. Majd közös karácsonyi ének következett, a műsort pedig a Tárt Kapu Színház előadása zárta: Téli álom című előadásukból láthatott részletet a közönség.

Az év elején indult, 45 millió forint európai uniós támogatást kapott Lépésről lépésre program ötvenhat dél-pesti embernek segít abban, hogy újra képessé váljon az önálló életvezetésre, és munkát tudjon vállalni. Szabadidős klubokban, állapotjavítást célzó, valamint álláskeresést segítő programokon vehetnek részt az ügyfelek. A szakmai irányítást a Kispesti Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat végzi, és a Kispest Biztonságáért Közösségi Jóléti Egyesület is részt vesz a projektben. Alacsony iskolai végzettségűek, pszichiátriai betegek, tartós munkanélküliek és pályakezdők tartoznak a kliensek közé, akik az eltelt nyolc hónap során jelentős sikereket értek el. A program keretében már húszan OKJ-s végzettséget, vagyis szakmát szereztek, és többen már el is tudtak helyezkedni a munkaerőpiacon.
(17 kép)
     

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |