Konkoly Kálmán /MDF - FKGP - CÉFKE/


13. vk.


Tisztelt közeli és távolabbi Szomszédom!


Az elmúlt hónapokban megújult a Kossuth Lajos utcában a közművek egy része, a Kisfaludy utcában az útburkolat, a Nagysándor József, Petőfi, Kisfaludy és Mészáros Lőrinc utcákban a járdaburkolat. Kényelmesebbé és szebbé vált a környezetünk. Mindannyian örülünk neki.

Fel kell tennünk azonban a kérdést: mennyiért és milyen forrásból készül el, közvetlenül az önkormányzati választások előtti hetekre mindez?! Az önkormányzat 650 millió forintot költ az út- és járdaburkolat felújítási munkáira, s mindezt hitelből teszi.. Ezzel a hitellel adóssága közel kétmilliárd forintra emelkedik. Ekkora nagyságú tartozást és mindenkori kamatait az önkormányzat már nem tudja kigazdálkodni.
Visszafizetése csak önkormányzati vagyon eladásával, a kerületi közszolgáltatások csökkentésével vagy a helyi adóbevételek növelésével oldható meg.

Ha feltették volna nekünk a kérdést, hogy ezen az áron így és ezt kérjük-e, mit válaszoltunk volna?..

1994 és 2002 között lakókörzetünk képviseletében tagja voltam a képviselőtestületnek, s emellett a Költségvetési, valamint a Vagyongazdálkodási Bizottságnak. Egyik legfontosabb vezérlő elvünk volt, hogy az önkormányzatnak a saját bevételeiből kell gazdálkodnia, nem adósodhat el. Nyolc évig ehhez tartottunk magunkat. Addig nyújtózkodtunk, ameddig a takarónk ért.

Remélem, hogy a választások eredményeként ismét polgári, konzervatív vezetése lesz Kispestnek. Bízom abban, hogy ésszerű gazdálkodással, eladósodás nélkül is fejleszthető lakókörnyezetünk.

Ehhez kérem az Ön támogatását és szavazatát.


Konkoly Kálmán

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |