Karácsony hajlék nélkülieknek

2010.12.23.

Meleg étel és ajándékcsomagokat kaptak a hajléktalanok a Kispesten működő karitatív szervezetek karácsonyi ünnepségén. Hétfőn a dél-pesti Vöröskereszt, szerdán a katolikus Karitász látta vendégül a fedél nélkül élő embereket. A Misszió Alapítvány és a Vöröskereszt péntek délután a Határ úti aluljáróban oszt élelmet a hajléktalanoknak.

A Magyar Vöröskereszt XIX. kerületi szervezetének hétfői karácsonyi ünnepségén a Báthory utcai nappali melegedőt naponta látogató 170-180 hajléktan több mint fele, csaknem száz ember jelent meg. A rendezvényen Hegedűs László, a Nagyboldogasszony templom esperes-plébánosa mondott közös imát a hajléktalanokkal, majd Vadnay Tünde előadóművész olvasta fel Lev Tolsztoj Panov apó című novelláját. A program végén meleg ételt és csomagokat kaptak az emberek.

A Nagyboldogasszony Főplébánia Karitásza szerdán várta karácsonyozni az embereket: a Kisfaludy utcai közösségi házban délelőtt a nyugdíjasokat köszöntötték műsorral az Erkel iskola diákjai, délután a hajléktalanokat látták vendégül. Szigetvári Györgyné köszöntőjét követően Duchony Ferenc káplán olvasta fel Jézus születésének történetét Lukács evangéliumából a fedél nélkülieknek. A műsorban Vadnay Tünde előadóművész két karácsonyi történetet mondott el, Cserven Sándor pedig Az ünnep címmel egy ismeretlen szerző versét szavalta el. A Karitász önkéntesei 70 embert vártak pusztapörkölttel, és mindenki kapott ajándékot is: sapkát, sálat, kesztyűt, alsóneműt, édességet és tisztasági csomagot.

Péntek délután 4 órakora Vöröskereszt szociális munkásai a Misszió Alapítvány munkatársaival együtt tartanak karácsonyi ételosztást a Határ úti aluljáróban – tudtuk meg a helyi Vöröskereszt vezetőjétől. Kökényesi Györgyné elmondta, az alapítvány mintegy 60 adag babgulyással segíti az akciót, teát és kenyeret a Vöröskereszt biztosít. A szervezet takarókkal és polifoam szőnyeggel is segíti az utcán élőket.
(17 kép)
   

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |