Megújult járdák, forgalomtechnikai fejlesztések az év végén

2010.12.27.

Az év utolsó harmadában hét utcaszakasz csaknem ezer négyzetméterén váltotta térkő a korábban balesetveszélyes járdafelületet, ezek mellett több ezer négyzetméteren kellett a gyalogutak hibáit is kijavítani. A biztonságosabb közlekedés érdekében több helyen építettek forgalomcsillapító küszöböt és helyeztek ki korlátokat, oszlopokat.

Az önkormányzat tulajdonában és üzemeltetésében lévő közút- és járdahálózat karbantartási munkáinak ellátása volt a Városüzemeltetési és Közbiztonsági Iroda egyik legfontosabb feladata egész évben, így az őszi-téli hónapokban is. 2010 utolsó hónapjaiban mintegy 1000 m2-en váltotta fel térkő burkolat a töredezett, balesetveszélyes járdafelületet: a Thököly utcában (a Zalaegerszeg utca–Vajk utca között 213 m2), a Zalaegerszeg utcában (a Bercsényi utca–Dobó Katica utca közötti részen 162 m2, a Dobó Katica utcától a Zoltán utcáig 104,5 m2), a Zoltán utcában (a Piac utca–Almavirág tér között 95 m2), a Piac utcában (a Zoltán utca és a Gutenberg utca közötti részen 144 m2), a Katica utcában (a Bethlen utcától a Teleki utcáig 149 m2), a Szabó Ervin utcában (a Kossuth térnél 55,5 m2). A gyalogúthálózat felújítása mellett a lakossági igények figyelembevételével több ezer négyzetméteres szakaszon folyamatosan végeztette el a balesetveszélyes út-, járdahibák javíttatását az iroda.

Számos helyszínen – ugyancsak lakossági kezdeményezésre – forgalomtechnikai táblákkal a parkolást is szabályozták a közelmúltban. Hét helyen forgalomcsillapító küszöböket (fekvőrendőröket) építettek a kispestiek kérésére, tizenegy helyszínen pedig korlátokat, oszlopokat helyeztek ki.

Elekesné Ihász Ibolya irodavezető a kispest.hu-nak elmondta, hogy a két ünnep közötti időszakra ügyeletet szerveztek: a kispestiek a 06-20/490-0433-as telefonszámon jelenthetik be a balesetveszélyes úthibákkal, a sebességjelzőkkel, a díszkivilágítással, a térfigyelő kamerákkal, valamint a Derkovits utcai jelzőlámpákkal és a Nádasdy utca–Vas Gereben utcai csomópont forgalomtechnikai berendezéseivel kapcsolatos észrevételeiket, panaszaikat.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |