90 éves kispestieket köszöntöttek

2011.01.06.

A kilencvenedik születésnapjukat a napokban ünneplő kispesti asszonyokat köszöntött fel otthonaikban a polgármester ma délelőtt. Reinfeld Aladárné szerdán volt, Zsédely Ferencné pénteken lesz 90 éves.

A Mészáros Lőrinc utcában lakó Reinfeld Aladárnét epertortával és rózsacsokorral köszöntötte Gajda Péter polgármester. Lívia néni 1921. január 5-én született Palotáson. Négy éve él Kispesten lányával, vejével és két unokájával. Négy gyermeke született: három lánya él, fia már meghalt. Nyolc unokája és hat dédunokája van. Varrónőként dolgozott a Kézműipari Vállalatnál, onnan ment nyugdíjba is 1966-ban. Munkája volt a hobbija is, sokat kézimunkázott, és gobelineket is készített a család részére.
(5 kép)
       
Zsédely Ferencné dobos tortát és virágcsokrot kapott a polgármestertől. Az 1921. január 7-én Újkígyóson született Veronika néni saját készítésű sajtos perecével is megkínálta a vendégeket. Harminc éve lakik Kispesten, a Fő utcában. Egyedül él, férje meghalt, gyermekük nem született. A házhoz tartozó nagy telken kertészkedett és zöldségeket termelt, ezeket a piacon értékesítette. Kis segítséggel most is maga gondozza a kertet. A háztartás vezetéséhez a Segítő Kéz Gondozó Szolgálat egyik gondozónőjétől kap segítséget.
(5 kép)
      
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |