Nemzetiségi est és kultúra napi műsor a KMO-ban

2011.01.24.

Mozgalmas hétvégén van túl a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház. Pénteken a Kispesti Horvát Kisebbségi Önkormányzat tartott farsangi estet, másnap, szombaton a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendeztek műsort: a rendezvényen Földes László „Hobo” Tanítások című József Attila-estjét láthatták az érdeklődők.

A Kispesti Horvát Kisebbségi Önkormányzat pénteki farsangi estjén a Bačka Zenekar lépett fel, és gondoskodott a jó hangulatról.     
(4 kép)
       
A kultúra napi rendezvény KMO közönségét Gajda Péter polgármester köszöntötte, majd a magyar zenei élet egyik meghatározó személyisége, Földes László „Hobo” műsora következett: a népszerű előadó József Attila-estjét nézhette meg a közönség. A Magyar Kultúra Napját 1989-tól ünnepeli az ország, mert a kézirat szerint ekkor fejezte be 1823-ban Kölcsey Ferenc a Himnusz megírását. Az ünnep ugyan nem tartozik a kiemelt, hivatalos ünnepek közé, de már hosszú idő óta egyre eredményesebben hívja fel a figyelmet azokra a tárgyi és szellemi értékekre, amelyekre méltán lehet büszke a nemzet. Ezen a napon a kultúra, a művészet különböző ágazataiban létrejövő rendezvényekre irányul a figyelem, országszerte számos programsorozattal mutatják be az ágazatban dolgozók és tevékenykedők azokat az értékeket, amelyek a magyar kultúra sokszínűségét bizonyítják.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |