Fókuszban a nyugdíjak és a családi adó

2011.01.25.

Folytatódott Dr. Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselőjének konzultációs sorozata. A Kispesti párbeszéd hétfői rendezvényén a nyugdíjakról és a családi adózásról esett szó: Vitéz Tamás adószakértő és könyvvizsgáló tartott előadást a kerületi Fidesz-székház Ady Endre úti épületében. A tájékoztató végén személyes konzultáción nyújtottak segítséget az érdeklődő kerületieknek.

„Fontos, hogy a kispestiekkel együtt nézzük meg, milyen lehetőségek nyíltak az idei év folyamán” – indokolta a tegnapi rendezvény témaválasztását Kispest országgyűlési képviselője. Dr. Tarnai Richárd lapunknak kiemelte, fontos, hogy az emberek tudják, hogy mit jelent a 16 százalékos adó, mit jelent az állami nyugdíj vagy magánnyugdíj-pénztár közötti választás annak minden előnyével és hátrányával együtt, vagy mit jelent például az, hogy a nők 40 év munkaviszony után elmehetnek nyugdíjba. „Ezekre a gyakorlati kérdésekre próbálunk választ adni, vagyis a mindennapok ügyeiben nyújtani segítséget a kerületieknek” – fogalmazott Kispest országgyűlési képviselője.
(6 kép)
A rendezvényen Vitéz Tamás  főkönyvelő, adószakértő és könyvvizsgáló tartott előadást. A tájékoztatóban szó volt többek között az állami és a magánnyugdíj-rendszer előnyeiről és hátrányairól, a munkavégzés mellett adómentessé vált nyugdíjról, a nők kedvezményes nyugdíjba vonulásának lehetőségéről, valamint a nagycsaládosok adókedvezményeiről és gázár-támogatásairól. A tájékoztató végén személyes konzultáción nyújtottak segítséget az érdeklődő kerületieknek.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |