Kutyafuttatók építése

2011.02.08.

Kutyafuttató-építést és -felújítást is tervez a kerület ebben az évben. A helyszínekről lakossági vélemények alapján döntenek. Az új futtatók lehetséges helyszíneit tegnap Gajda Péter polgármester is megtekintette.

Tovább fejleszti idén az önkormányzat a kerületi közterületi kutyafuttatókat – tudtuk meg Lipcsei Szabolcstól, a polgármesteri hivatal Zöldprogram Irodájának vezetőjétől. A szakember elmondta a közeljövőben újabb közterületi kutyafuttatóval bővülhet a kispesti paletta, melynek pontos helyszíne még nem dőlt el. Lakossági igények alapján az önkormányzat két lehetséges helyszínt jelölt ki: az egyik az Üllői úttal párhuzamos szerviz út melletti zöldterület (a Zrínyi-Jókai utcák között), míg a másik a Jókai utca Jáhn Ferenc utca közötti területnek az Üllői út felöli oldala. Kispest főkertésze lapunknak elmondta, a közeljövőben szórólapokon kérik ki a környékbeliek véleményét arról, hol alakítson ki az önkormányzat a négylábúak számára kulturált futtatót. Az első helyszín ugyan távolabb van a lakóépületektől, de kisebb terület, míg a második nagyobb terület, ám közelebb van a lakásokhoz. A két helyszínre tett javaslatokat a zoldprogram@kispest.hu e-mailcímre küldhetik el a környéken élők. A döntés után kezdődhetnek meg a munkálatok, az ebtartók várhatóan április végén vehetik majd birtokba az új futtatót.

Megtudtuk, a közeljövőben elkezdődik a Toldi utcai kutyafuttató korszerűsítése. Új kerítést építenek, és a kutyatulajdonosok igényei alapján eszközöket telepítenek a tavasz folyamán. 
(3 kép)
     
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |