Folytatódik a futsal-fitnesz oktatása az Eötvösben

2011.02.09.

Sikeresek az Eötvös József Általános Iskola két éve indított futsal-fitnesz osztályai. Kedden az iskolában neves sportszakemberek jelenlétében az oktatási intézmény pedagógusai számoltak be az eddigi eredményekről. A program tovább folytatódik, idén is várják a sportszerető fiúk-lányok jelentkezését.

Végh Judit igazgató először az iskolában folyó oktatásról beszélt. Ismertette az 1980-ban nyílt intézmény pedagógiai programját. Az érdeklődők megtudhatták, hogy komoly hangsúlyt fektetnek az angol nyelv és az informatika oktatására. Az intézményben 2009-ben vezették be az országban egyedüliként a délelőtti órák keretében a futsal és a fitnesz oktatását. Végül hangsúlyozta, március 23-án reggel 8 órától várják nyílt napjukon azokat, akiket részletesen is érdekelnek programjaik. A folytatásban Maroshévízi Krisztina, a fitnesz-, majd Dufek János, a futsal-oktatásról beszélt a közönségnek.

Gajda Péter
polgármester kérdésre válaszolva elmondta, az önkormányzat a jövőben is tovább folytatja műfüves sportpályák létesítését a kerületben. „Az eddig elkészültek népszerűsége is bizonyítja, hogy valóban szükség van a 21. század követelményeinek megfelelő kerületi sportpályákra” – fogalmazott. Megtudtuk, idén tavasszal az önkormányzat a Vass, és a Bolyai iskolák udvarán fog átadni újabb műfüves pályákat.

Az eseményen részt vett többek között az MLSZ Futsal Bizottságának képviseletében Esterházy Márton elnök és Ragadics Ferenc alelnök is. A sportágról szólva Esterházy Márton elmondta, a labdarúgásban befutott legtöbb külföldi focista gyerekkorában a futsallal kezdte. Mindketten hangsúlyozták, a kispesti Eötvös iskolában országos szinten is példaértékű a futsal-képzés.
(12 kép)
       

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |