Sikeres a Lépésről lépésre program

2011.02.17.

Összesen hatvannégyen vesznek részt az alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezőket segítő Lépésről lépésre programban. Több mint harmaduk szakma elsajátítására is lehetőséget kapott, közülük néhányan már el is helyezkedtek a munkaerőpiacon. A program megvalósítására csaknem 45 millió forint európai uniós támogatást kapott az önkormányzat. Az eredményekről szerdán tartottak tájékoztatót.

Záráshoz közeledik az önkormányzat, a Kispesti Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a Kispest Biztonságáért Közösségi Jóléti Egyesület (KIJE) közös programja, amelynek célja, hogy hosszabb ideje munka nélkül lévő embereket, pályakezdőket, vagy mentálisan sérülteket, illetve fogyatékossággal élőket segítésen, valamint felkészítésen arra, hogy sikerrel térhessenek vissza a nyílt munkaerőpiacra. A Lépésről lépésre – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők programja Kispesten című pályázat mintegy 45 millió forint európai uniós támogatást kapott.

A szerdai tájékoztatón az önkormányzat nevében Vinczek György alpolgármester, a Családsegítő részéről Vighné Vincze Erzsébet igazgató, valamint Szujkó Szilvia, a KIJE elnöke is felszólalt. Kiderült, hogy a programba összesen 64-en kerültek be. Jelentős eredménynek mondható, hogy a közreműködő szervezet hozzájárulásával 10 helyett 23 ember kapott lehetőséget szakma elsajátításra, s közülük hárman már sikeresen el is helyezkedtek új szakmájukban.
(5 kép)
    

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |