Kiállítások Kispesten és a szomszédban

2011.02.21.

Jankó Zsolt „Manó” képeiből a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban nyílt kiállítás, a XVII. kerületi Erdős Renée Házban a Kispesti Helikon Kulturális Egyesület huszonhat képzőművész tagjának tárlatát láthatja a közönség.

Az 1971-ben született Jankó Zsolt „Manó” vegyes technikával, elsősorban airbrush-szórópisztollyal és ecsettel készített festményeiből péntek délután nyílt kiállítás a KMO Előtér-galériájában. A Manó arcai című tárlatot április 21-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
(4 kép)
       
Körkapcsolás I. címmel nyílt meg szombaton a Kispesti Helikon Kulturális Egyesülethez tartozó képzőművészek – Czeglédi Júlia, Duffek Tivadar, Fajka János, Gaál József, Gervai Mária, Harasztÿ István, Hernádi Paula, Imrei Boglárka, Janisch Kornélia, Klimaj György, Kovácsné Bereczky Ildikó, Kristóf Lajos, Mazalin Natália, Molnár Gáspár, Molnár Krisztina, Németh Róbert, Nikmond Beáta, Pál Csaba, Prohászka Margit, Ruttkay Sándor, Skoda Éva, Szilos András, T. Szilágyi Ágnes, Tihanyi Viktor, Tényi Sarolta és Zálogh Sándor – kiállítása a XVII. kerületi Erdős Renée Házban. A március 6-ig látható tárlat a kispesti művészkör első kiállítása a közeljövőben tervezett nagyszabású sorozatból.
(9 kép)
      
„A Kispesti Helikon tagjai közt az összekötő kapocs a hely, ahol élnek és dolgoznak. Független, különböző elveket valló, más eszményeket követő szuverén alkotók, akik jól érzik magukat együtt, és tisztelik a másikat. Közös bennük az egyetemes kultúra iránti ragaszkodás… A mai világban, ebben az összekuszálódott térben és időben, az értékek kiüresedésében fel kell mutatni egy tenyérnyi színes világot: itt voltunk, itt vagyunk, és megpróbáljuk álmainkat tovább szőni. És a Helikon művészei ezt teszik hittel és alázattal” – fogalmazott megnyitójában Szepes Hédi művészettörténész.
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |