Megszólalt a kispesti rádió

2011.03.19.

Most még főképp zenei, a későbbiekben sport és kulturális műsorokkal, valamint hírekkel is várja a hallgatókat a nemrégiben elindult Rádió Kispest. A programok egyelőre az interneten érhetők el, de a közösségi rádiót működtető kispesti fiatalok célja, hogy a rádió frekvenciát is kapjon, hiszen így nagyobb esélye lesz arra, hogy a kerület népszerű médiumává váljon.

Mint ifj. Nosz János főszerkesztőtől megtudtuk, a Rádió Kispest ötlete februárban fogalmazódott meg: tekintettel a helyi rádiók szerepére, barátaival arra gondolt, hogy a kerület sem maradhat egy barátságos, jókedvet sugárzó rádió nélkül. Kispesti, illetve a kerülethez valamilyen módon kötődő fiatalok működtetik a rádiót, és ők készítik a műsorokat is. A rádió interneten fogható: a fiatalosabb zenei profilú www.radiokispest.hu mellett áprilistól indul majd a „komolyabb” www.kispestradio.hu oldal is, amelyen a zene mellett kulturális és sportműsorok, valamint helyi hírek is hallhatók lesznek. Van facebook-oldaluk (www.facebook.com/radiokispest) is.

A főszerkesztő a kispest.hu-nak elmondta, hogy szeretnének frekvenciát kapni, s akkor akár Kispest legnépszerűbb médiuma is lehet a rádió. Már együttműködnek a TV Kispesttel és a kispest.hu-val, partnerük a Wekerlei Társaskör Egyesület és a Wekerlei Kultúrház is. A műsorkészítők kevesen vannak, ezért keresik azokat a munkatársakat, akik nem félnek mikrofon elé ülni és szeretnék kivenni a részüket a rádiózásból.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |