Ady Endre út: talán idén megújul

2011.03.21.

Költségvetési forrást ugyan biztosított a főváros az Ady Endre út tavalyról áthúzódó felújítására, a közbeszerzési eljárás elindításáról azonban még mindig nem határozott a Fővárosi Közgyűlés. Remélhetőleg áprilisban megszületik a döntés, és megindulhat a forgalmas út Baross utca és az utat a Bozsik Stadionnál keresztező vasút közötti rossz állapotú szakasz rekonstrukciója.

Hiába szerepel a főváros idei költségvetésében forrás az Ady Endre út tavalyról áthúzódó felújítására, márciusi ülésén a Fővárosi Közgyűlés még nem határozott a közbeszerzési eljárás kiírásáról. Remélve, hogy áprilisban megszületik a kerület számára pozitív döntés, Kispest polgármestere aggályait is hangsúlyozta a kispest.hu-nak. „Újra napirendre került a fővárosban a 42-es villamos útvonalának meghosszabbítása a XVIII. kerületi Sallai lakótelepig, és ez az elképzelés hátráltathatja beruházás megkezdését” – fogalmazott Gajda Péter.

Az út felújítása nem új keletű probléma. Hosszú évekig akadályozta a munkát, hogy az útszakasz részben fővárosi, részben kerületi tulajdonban volt. A főváros és a kerület tárgyalásainak eredményeképpen a rossz állapotú út 2009-ben a főváros tulajdonába került, így a felújítás elől elvben elhárult az akadály. 2010-ben az út korszerűsítése már szerepelt a fővárosi Podmaniczky Program útfelújításai között, ám a munka mégsem kezdődött el: az út felújítására kiírt és lefolytatott közbeszerzési pályázat ugyanis eredménytelenül zárult. Kispest polgármestere egy tavaly év végi levelében kérte Tarlós István főpolgármestert az új közbeszerzés kiírására, és akkor dr. György István főpolgármester-helyettes válaszában hangsúlyozta is, hogy a munka 2011-es elvégzése érdekében a főváros törekszik az új eljárás mielőbbi megindítására.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |