Bűnmegelőzési és egészségnevelési témanapot tartottunk

2011.03.25.

Iskolánk ebben a tanévben már 3. alkalommal rendezi meg bűnmegelőzési és egészségnevelési témanapját. A Biztonságos Iskola Mozgalom tagjai vagyunk, ennek köszönhetően ez irányú tevékenységünkhöz sok anyagi és szakmai segítséget kaptunk, ez segít bennünket a színes programok összeállításában.

A nap megnyitóján részt vett a kerületi rendőrkapitány, Plánk Róbert és a Kispest Közbiztonsági Egyesület elnöke, Sütő Antal is. Cselgáncsbemutatóval kezdődött a nap, iskolánkban 5 éve van speciális judóoktatás, gyermekeink most bemutathatták, hogy mennyit fejlődtek az önvédelmi technikák elsajátítása terén.

Amíg az alsó tagozatos gyerekek a helyes közlekedésről szerezhettek ismereteket Rési András közlekedési előadótól, addig a felsősök a Kiabálj társasjátékon keresztül ismerkedhettek meg a rájuk leselkedő veszélyekkel. Dobák Szilvia és Ramócsa Mónika a rendőrségtől, Kisberk Ágnes a Gyermekjóléti Szolgálattól segítette Finta Gábor kollégánkat a játék irányításában.

Juhász József kutyakiképzőnek köszönhetően tágra nyitott szemmel nézhették tanulóink az „iskolázott” kutyák gyakorlatait, a végén mindenki odamerészkedett a kutyusokat megsimogatni.

Perger Ildikó, iskolánk védőnője, elsősegély-nyújtási foglalkozást tartott játékos, cselekedtető formában a felsősöknek. A délutáni program shaolin kung-fu bemutatóval végződött.
Eredményes, változatos, érdekes napot zártunk.

Swiderski Lászlóné
(5 kép)
   
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |