Öt tonna elektromos hulladék gyűlt össze

2011.03.28.

Négy kerületi gyűjtőhelyen adhatták le a kispestiek használaton kívüli elektromos berendezéseiket szombaton. Az önkormányzat és az Ökomat Kht. közösen rendezett akciójában összesen 5175 kg veszélyes hulladéknak minősülő elektromos és elektronikai hulladék gyűlt össze.

Idén is a Deák gimnázium előtti gyűjtőpontra vitték a kispestiek a legtöbb elavult berendezést, 2135 kg-ot. A Temesvár utca és a lajosmizsei vasútvonal kereszteződésénél lévő szelektív gyűjtősziget lett a második 1420 kilóval, míg a harmadik helyet a Jókai utca és a Zrínyi utca közötti parkoló szerezte meg 1040 kilogrammal. A Vass iskola mögötti részen „csak” 580 kg gyűlt össze. A négy helyről összesen 5175 kg elektromos és elektronikai hulladékot szállított el a Fe-Group Invest Zrt.

Kiemelt figyelmet fordít az önkormányzat a veszélyes hulladéknak minősülő elektromos és elektronikai hulladék begyűjtésére, az Ökomat Kht.-val közös ingyenes lakossági akció már hatodik éve tart. Nagyon sikeresek a gyűjtések, látható, hogy az emberek is egyre jobban figyelnek környezetükre, ezért nem véletlen, hogy mindig több ezer kilogrammnyi régi, kidobásra szánt elektromos berendezés gyűlik össze – értékelte az eredményt Bogó Józsefné, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke.

Az akció részeként 30 összegyűjtött régi tévékészülék után az önkormányzat megjelölhetett egy intézményt, amelyik ajándékot vehet át. A választás a Hársfa Óvodára esett, amely egy DVD-lejátszót kap az Ökomattól. Akik pedig a tévéket leadták, összecsukható szatyrot nyertek.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |