Két idős kispestit köszöntöttek

2011.03.29.

Kovács Sándornét és Viniczay Gézát köszöntötte kilencvenedik születésnapja alkalmából Vinczek György alpolgármester és Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat vezetője ma délelőtt. Az ajándékok mellett miniszterelnöki emléklapot is kaptak a kispesti szépkorúak.

Kovács Sándornét diabetikus sacher tortával és virággal köszöntötte ma reggel Vinczek György alpolgármester. Bori néni 1921. március 26-án született Alsódabason. Csaknem 70 éve él Kispesten, férje 29 éve hunyt el. Két – már szintén nyugdíjas korú – fia, öt unokája és négy dédunokája van, fiai naponta látogatják, és segítenek a bevásárlásban. Nyugdíjazásáig a Minőségi Cipőgyárban dolgozott cipőfelsőrész-készítőként. Napjai olvasással, tévénézéssel és a lakás rendben tartásával telnek a Corvin körúti lakásban. Korábban sokat segített az unokák nevelésében is. Nyaranta szívesen tölt el egy-két hetet fiai nyaralójában, családi körben.
(6 kép)
       
Viniczay Gézának
csoki tortát és – mivel nem iszik szeszes italt – alkoholmentes pezsgőt vitt ajándékba az alpolgármester. Géza bácsi 1921. március 30-án Székesfehérváron született. A ’60-as éves közepétől lakik Kispesten jelenlegi Mászáros Lőrinc utcai lakásában. Több mint 20 éve özvegy, nevelt fiával és családjával laknak egy telken, de külön lakrészben. Géza bácsi elektromérnök volt nyugdíjazásáig, részt vett a számítógép-programozás kezdeti munkálataiban. Jelenleg is internetezik, követi a világ eseményeit, és építészként dolgozó menyének segít a munkájában. Szeret olvasni, tévét nézni. Jó egészségi állapotát és szellemi frissességét annak tudja be, hogy fiatal korában a sportnak szinte minden formáját kipróbálta.
(6 kép)
    
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |