Puskás Ferencre emlékeztek a születésnapján

2011.04.01.

Koszorúzással emlékeztek a 84 éve született Puskás Ferencre a világklasszis focista emléktáblája előtt ma délelőtt. Az önkormányzat vezetői, a vendégek, valamint Puskás Éva, a legendás labdarúgó egyetlen testvére mellett a Magyar Futball Akadémia és a Puskás Ferenc Általános Iskola növendékei is részt vettek a kispesti Bozsik Stadion bejáratánál rendezett eseményen.

A megemlékezésen Gajda Péter polgármester kiemelte: „Nem csupán a kiváló sportolóra, aki felejthetetlen pillanatokat szerzett a magyaroknak, de a nagybetűs emberre is emlékezünk 84. születésnapján”. Elmondta, bízik abban, hogy a nemzet sportolójának, Kispest díszpolgárának emléke nem homályosul el, és a jövő nemzedékei is méltó módon emlékeznek majd meg a futball legendáról. Hozzátette, Kispesten az elmúlt években egy utcát és egy általános iskolát is Puskás Ferencről neveztek el. A kerület vezetője elismerően szólt a Kispest Akadémiáról is, ahol, az ifjú „Puskásokat” képzik.

Dunai Antal, az MLSZ elnökségi tagja arról beszélt, hogy a magyar focinak is elkélne néhány ilyen világklasszis egyéniség, amilyen Öcsi bácsi volt. Puskás Ferencet nagy egyéniségnek, kiváló játékosnak nevezte, akit sosem szabad felejtenünk.

Kollek Zoltán a Budapesti Honvéd nevében szólalt fel. Beszédében hosszasan sorolta a legismertebb magyarnak, az Aranycsapat kapitányának eredményeit, érdemeit és díjait. Puskás Ferenc számára a Bozsik Stadion valódi otthon volt, hiszen a mai edzőpálya helyén állt Öcsi bácsi családjának háza – tette hozzá.

Az emlékező beszédeket követően Szűcs Kristóf, a Puskás Ferenc Általános Iskola tanulója mondta el Zelk Zoltán Rímes üdvözlő távirat című versét.

A rendezvény virágelhelyezéssel ért véget. Kispest Önkormányzata nevében Gajda Péter polgármester, Ékes Gábor, Dr. Kovács Bence, és Vinczek György alpolgármesterek koszorúztak. Dr. Tarnai Richárd országgyűlési képviselő koszorúját Tóthné Szabó Éva, Dr. Kovács Bence és Ékes Gábor képviselők helyezték el a Bozsik Stadion falán lévő emléktáblánál. Kollek Zoltán a Budapesti Honvéd, míg Dunai Antal az MLSZ nevében koszorúzott. Ezt követően Bihari Péter, a Puskás Ferenc Általános Iskola igazgatója, majd Fenyvesi Dezső és Barta Sándor, a Puskás Alapítvány elnökségének képviseletében, végül Piroska János, a Honvéd Baráti Kör nevében helyezte el az emlékezés virágait.
(25 kép)
      

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |